Vierailu: Kiviä taskussa

ENSI-ILTA

4.11.2024 klo 18

KESTO

2 tuntia 15 minuuttia

VÄLIAIKA

20 min

LIPUT

42 €

GENRE

Komedia Vierailu
OSTA LIPUT TILAA TARJOILUT

Helsingin Kaupunginteatterin vierailuesitys Marie Jones: Kiviä taskussa ”Stones in His Pockets” 4. ja 5.11.2024 klo 18.00.

Martti Suosalon ja Mika Nuojuan tähdittämä Kiviä taskussa sai suomenkielisen kantaesityksensä 24. lokakuuta 2002 studio Pasilassa. Katsojia irlantilaisen Marie Jonesin kirjoittama ja Pentti Kotkaniemen ohjaama esitys on kerännyt yli 233 000.

”Näytelmän menestys on tietysti itsetuntoa parantava, unenomaisen kannustava kokemus, mutta viime kädessä se on kuitenkin näytelmä, jota esitetään ja jonka kanssa kierretään Suomea, lapsi lapsien joukossa. Ei voida henkseleitä paukutella tämän varjolla, mutta hyvä näytteljäntyönharjoitus se on, ja tuntuu toimivan myös katsojille. Parasta ja palkitsevinta tässä on yleisö, yleisön reaktiot ja se vastavuoroisuus, he saavat ja me saamme”, Martti Suosalo summaa.

”Niin, ja vaikka on tietysti hienoa, että ihan teatterihistoriaa tehdään tällä esityksellä, niin tavallaan sitä ei ajattele niin. Aina tehdään esitys kerrallaan, ja juuri sille yleisölle”, Mika Nuojua jatkaa.

Näytelmä kertoo Irlannin maaseudulla tehtävän elokuvan kuvauksista, joissa avustajina toimivat paikalliset Charlie Conlon (Suosalo) ja Jake Quinn (Nuojua). Kaksikko vaihtaa lennossa roolista toiseen näytellen päähenkilöiden lisäksi myös kaikki muut näytelmän noin viisitoista roolia ikään tai sukupuoleen katsomatta.

 

TEKIJÄT

Alkuperäisteos
Marie Jones: Kiviä taskussa ”Stones in His Pockets

Suomennos
Henri Kapulainen

Ohjaus
Pentti Kotkaniemi

Koreografia
Tuovi Rantanen

Lavastus ja puvut
Jyrki Seppä

Äänisuunnittelu
Ari-Pekka Saarikko

Valosuunnittelu
Teppo Saarinen

Tekijänoikeuksia valvoo Suomessa
Suomen Teatteritoimisto Teateragenturen i Finland Ab
www.teatteritoimisto.fi


ROOLEISSA

Martti Suosalo

Mika Nuojua