Naisvuoren ensi kesän näyttelijänelikko on koomisen kova kvartetti!

Mikkelin Naisvuoren valloittaa ensi kesänä Satu Rasilan, Mikko Koukin ja Arto Valkaman kirjoittama Helppo ero -komedia. Eroon pääsemisen vaikeuden kanssa vääntelehtivässä, lähes farssimaisiin mittoihin paisuvassa, näytelmässä on peräti kolmekymmentä roolia, vaikka näyttelijöitä vain neljä. Jokaisella heistä onkin edessään todella kuuma kesätyö, sillä näyttelijöistä kolmella on työstettävänä kymmenen eri hahmoa ja se neljäs on näyttämöllä aivan näytelmän alusta, ihan sen hamaan loppuun asti. Väliaikaa lukuun ottamatta.

Eteläsavolaista osaamista oululaislähtöisellä twistillä

Jotta moisesta urakasta selvitään kunnialla, on Naisvuorelle palkattu ensi kesäksi todellinen suomalaisen komedian kärkikvartetti, jotka kirmaavat näyttämöllä aidossa Itä-Länsi-hengessä.

Itää edustaa kaksi esityspaikkaan vahvasti sidoksissa olevaa näyttelijää. Juvalaisen vimmaisella naisenergialla varustettu, mm. TV2:n maalaiskomedia Lehmän vuodesta ja Terapian tarpeessa -showstaan tuttu, Pauliina ”Papu” Hukkanen sekä Mikkelistä Teatterikorkeakoulun ja Putouksen kautta suomalaiselle tv-komediataivaalle pysyvästi ponnistanut Joonas ”Jonttu” Kääriäinen.

Lännen koomisen kaksikon juuret ovat Oulussa. Tai siellä molemmat heistä ovat käyneet ainakin syntymässä. Mika ”Nuju” Nuojua on esiintynyt lukuisissa elokuvissa ja tv-sarjoissa, sekä kiertänyt hieman yli kaksi vuosikymmentä ympäri Suomea loppuunmyydyllä Kiviä taskussa -näytelmällä, yhdessä Martti Suosalon kanssa. Läntisen duon – ja sitä kautta koko koomikkoensemblen – täydentää Studio Julmahuvin Touko Poukona suomalaiset hurmannut ja lukemattomissa -tv-sarjoissa huikeita koomikon taitojaan väläytellyt dubbausekspertti Jukka ”Jugi” Rasila.

Laasosen toisen kauden ensimmäinen

Helppo ero -näytelmän ohjaa Pekka Laasonen,joka aloittaa Mikkelin teatterin taiteellisena johtajana vuoden 2024 alussa. Näytelmän lavastuksen loihtii Aimo Laukkanen ja pukusuunnittelusta vastaa Satu Vihavainen.

Komedian ensi-ilta on keskiviikkona 19.6.2024 ja esityskausi jatkuu heinäkuun loppupäiville saakka. Näytelmän liput tulevat myyntiin joulukuun 1. päivä. Lippuja voi ostaa Mikkelin teatterin omien myyntikanavien lisäksi Lippu.fi:n verkkokaupasta ja myyntipisteistä.