Mikkelin Teatterin julkisivuremontti alkaa

Mikkelin Teatterin ja Ravintola Holvin kiinteistön julkisivun ja vesikaton peruskorjaus aloitetaan ennakkotiedoista poiketen jo huhtikuun seitsemästoista päivä. Alun perin remontti oli tarkoitus käynnistää toukokuun alkupäivinä, mutta tänään kiinteistön käyttäjille pidetyssä tiedotustilaisuudessa kerrottiin, että työt päästään aloittamaan telineiden pystytyksellä kaksi viikkoa suunniteltua aikaisemmin. Itse kunnostustyöt käynnistyvät heti vapun jälkeen.

Kunnostustyön rakennuttajana toimii Mikkelin kaupunki ja pääurakoitsijana kuopiolainen Pinnoitus-Pekka Oy. Töiden on kaavailtu valmistuvan tämän vuoden lokakuun loppuun mennessä, mutta tarkempi aikataulu selviää vasta sen jälkeen, kun rakenteita päästään tutkimaan tarkemmin. Myös museovirastolla on oma sanansa sanottavana peruskorjaukseen, sillä savilahdenkadulla sijaitseva, entinen palokunnan talo, on julkisivunsa osalta suojeltu kohde.

Muutokset teatterin piha-alueilla

Koko rakennus huputetaan korjaustöiden ajaksi ja rakennuksen ympärille tuodaan mm. roskalavoja ja kulkua rajoittavia aitoja. Lisäksi rakennuksen sisäpihalla olevia pysäköintipaikkoja varataan urakoitsijan ajoneuvoille ja remontissa tarvittaville koneille ja laitteille. Kaikki nämä yhdessä hankaloittavat liikkumista kiinteistön läheisyydessä ja vievät käytännössä loputkin vähäisistä asiakaspaikoitusruuduista teatterin Naisvuoren puoleiselta pihalta.

Teatterinjohtaja Pekka Laasonen: ”Toivomme asiakkailtamme ymmärrystä korjauksen ajaksi. Kunnostustyöt aiheuttavat hieman haasteita sekä liikkumiseen teatterin läheisyydessä että autojen parkkeeraamiseen teatterin välittömään läheisyyteen. Toivommekin jokaiselta teatteriin tulijalta ymmärrystä ja luovia ratkaisuja siksi aikaa, kun taloamme laitetaan kuntoon. Rakennus on vanha ja olisi remontin tarpeessa myös sisätilojensa osalta, mutta on mahtava juttu, että tämä upea talo saa viimein täydellisen kasvojenkohotuksen. Saammehan me kaupan päälle julkisivullemme myös valaistuspäivityksen, joka tuo iloa jokaiselle erityisesti vuoden pimeimpinä aikoina.”

Toiminta jatkuu lähes normaalisti

Korjaustyöt pyritään tekemään arkisin klo 7–16 välisenä aikana. Näin ollen töistä aiheutuva melu aiheuttaa haasteita lähinnä päiväharjoitusten läpiviemiselle ja hallinnon työntekijöille. Iltaisin tapahtuvaan esitystoimintaan muutoksia tulee lähinnä rakennuksen saavutettavuuden osalta.

”Liikutaan erityistä varovaisuutta noudattaen teatterin ympäristössä koko remontin ajan. Mitään sen kummempaa vaaraa korjaustöiden ei pitäisi aiheuttaa, mutta erityisesti päiväsaikaan teatterin välittömässä läheisyydessä voi käydä aikamoinen kuhina ja trafiikki. Ja jos tulette esityksiin omalla autolla, niin varatkaa riittävästi aikaa parkkipaikan löytämiseen. Toisaalta nyt, jos koskaan on hyvä suosia kävelyä, pyöräilyä ja julkista liikennettä teatteriin tullessanne. Remontista huolimatta, olette aina tervetulleita vieraaksemme Mikkelin Teatteriin.” Teatterin käyttöpäällikkö Reijo Romo toteaa.