Jatta Juhola Mikkelin Teatterin kannatusyhdistys ry:n puheenjohtajaksi

Mikkelin Teatterin kannatusyhdistys ry:n Mikkelin Teatterilla tiistaina 19.3.2024 pidetyssä vuosikokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat.

Mikkelin Teatterin kannatusyhdistys ry:n vuosikokouksen päätöksiä

Syksystä 2000 hallituksessa mukana ollut ja vuodesta 2012 puheenjohtajana toiminut Marjukka Tikka jäi hallituksesta pois.

Uutena puheenjohtajana vuosina 2024–2026 toimii Jatta Juhola. Hallituksen erovuoroiset jäsenet Kari Manninen, Jaakko Pitkänen ja Pia Puntanen valittiin uudelle kaudelle, vuosille 2024–2026. Näyttelijäyhdistyksen edustajaksi hallitukseen valittiin Riina Uimonen.

Lisäksi hallituksessa jatkavat 2024–2025 Markku Lahikainen, Irene Purtonen ja Hannu Toivonen. Kokous valitsi Juholan tilalle hallituksen jäseneksi kaudelle 2024–2025 Eija Muotkan.

Uusi puheenjohtaja Jatta on ollut kannatusyhdistyksen hallituksessa vuodesta 2022 saakka. Hän tunnistaa teatterin taloudelliset haasteet. ”Toki tunnistan realiteetit, jotka teatterin toimintaa varjostavat. Kaupungin kumppanuusavustusta on jouduttu juustohöyläämään vuosi toisensa perään, valtionosuuksien tulevaisuuden taso on iso kysymysmerkki, ja teatterin tilat kaipaisivat kipeästi peruskorjausta tai kokonaan uutta ratkaisua”, Juhola sanoo.  ”Katson silti luottavaisesti tulevaan. Meillä on tuote kunnossa. Mikkelissä on loistava ammattiteatteri, joka tarjoaa ennakkoluulottomasti upeaa näyttämötaidetta katsojille, ei vain Mikkelissä vaan laajemminkin. Teatteri on tärkeä osa sivistyspalveluita.” hän jatkaa.